Sıkıntılarınızdan Kurtulmanıza Yardımcı Olabilecek 10 Yol

Sıkıntılarınızdan Kurtulmanıza Yardımcı Olabilecek 10 Yol

27 Şubat 2018 0 Yazar: tugrul
( Bilimsel Bilgiler uygulaması ile paylaşıldı)

Sıkıntılarınızdan Kurtulmanıza Yardımcı Olabilecek 10 Yol

Stres, bunalım , depresyon yada sadece can sıkıntısı… Meditasyon yapmayı bilmiyor ya da kesinlikle konsantrasyon olamıyorsanız, aşağıdaki 10 maddeyi sizi sıkıntılarınızdan kurtarmak için birer basamak olarak kullanabilirsiniz.

10-Örgü örmek

Örgü örmek hem zihni rahatlatmayı hem de bunamayı geciktiriyor. Uzmanlar örgü örmenin psikolojik terapi ve meditasyon yerine geçtiğini söylüyorlar.

9-Adaçayı yakmak

Adaçayı’nın Uzakdoğu felsefesine göre negatif enerjileri olduğunuz ortamdan temizlemek gibi bir olayı varmış. Bu tütsüler için de geçerli tabiki. Ama sadece 1 dal adaçayını yaktığınızda bile odanın negatif enerjilerden temizlendiğini düşünün. Biliyorsunuz inanırsanız, OLUR!

8- Masaj

Masaj , vücudun enerji kanallarını harekete geçirerek kendini yenileme sürecini hızlandıran bir uygulamadır. Stresten ve depresyondan arınmak için uygulanan en keyifli yöntemlerden birisidir. Masaj kan dolaşımını hızlandırır ki bu zaten bir çok rahatsızlığın kendiliğinden çözümü demektir. Yorgunluğun giderilmesinde, gerginliklerden kurtulmada oldukça etkilidir.

7-Akvaryuma bakmak

Uzmanlar akvaryumda balık beslemenin insanları rahatlattığını söylüyor. Hatta güzel dizayn edilmiş bir akvaryuma bakmanın stresi azalttığı görüşündeler.


6-Denizde yüzmek

Uzmanlar insanın ruh sağlığının mevsimlerle yakından ilgili olduğunu söylüyor. Güneş girmeyen eve doktor girermiş lafından yola çıkacak olursak genellikle güneşli havalarda insanlar daha mutlu ve pozitif olurlar. Yüzmek zaten insan vücuduna karşı çok yararlı bir aktivitedir. Deniz suyu ise özellikle güneşle birleşince birçok hastalığa karşı koruyucu etki barındırır. Denizde yüzerken salgılanan hormonlar insana huzur verir, zihni dinlendirir. Böylece zihnimiz ve bedenimiz negatif enerjilerden arınır.

5-Yürüyüş Yapmak

Yürüyüş yaptığımızda vücudumuz “endorfin” adı verilen bir mutluluk hormonu salgılar( hani çikolata yediğimizde de salgılanan hormon ) . Düzenli yürüyüş yapan insanlar daha mutludurlar, çevresindekilere karşı daha anlayışlı olurlar ve pozitiftirler. Yürüyüş yaparken kan dolaşımının neredeyse 2 katına çıkmasından dolayı oksijen beyine daha fazla gider. Böylece konsantrasyonumuz artar ve daha olumlu düşünmeye başlarız.

4- Yoga

Yoga, vücudumuzda biriken negatif enerjiyi atmamızı sağlar. İçinde herzaman olan mutluluğa ve huzura açılan bir penceredir aslında yoga. Yapmayanlar anlamaz, yapanlarsa anlatamaz:) Yoga sizi daha mutlu daha pozitif ve daha huzurlu bir insan yapar.

3- Muma Bakmak (aromalı)

Tratak meditasyonunu hiç duydunuz mu? Tratak meditasyonu göz seviyenizde bir mum ışığına bakarak, zihni boşaltmaya yarayan bir meditasyon biçimidir. Bu meditasyonu nasıl mı yapacaksınız? Önce derin ama sakin nefesler almaya başlayın, göz hizanıza bir mum yerleştirin ve gözleriniz yaşarana kadar mum alevine gözlerinizi kırpmadan bakın . Gözleriniz yaşarınca, gözlerinizi kapayın ve sonra mum alevi kaybolana kadar bakmayı sürdürün. 15-20 dakika yapılan bu meditasyon ile hem konsantrasyonunuz artacak hem de ruhsal olarak kendinizi dinlenmiş hissedeceksiniz.

2- Köklenme

Köklenme reiki öğretisinden gelme bir tekniktir. Depresyondaki insanlara çok iyi gelir. Bu yöntemle dünya ile bağlantımız güçlenir. Köklenme çalışmasını şu şekilde uygulayabilirsiniz: Ayakta gözleriniz kapalı, ayaklarınız omuz genişliğinde açık ve gözleriniz kapalı bir şekilde durun . Tüm ayak parmaklarınızı hissedin. Sonra tepenizden bir ışık demetinin tüm vucudunuzdan geçerek , toprağın derinliklerine kök saldığını hayal edin. Tüm bedeninizin toprağa kök saldığını düşünün. Bu çalışmayı yaparken haffçe yaylanabilirsiniz. Bu çalışmayı hergün düzenli olarak yapmak sizi dünyaya hem maddi hem de manevi olarak daha çok bağlayıp, köklendirecektir.

1- Toprakta Yürümek

Topraktan enerji alırız, üstümüzde biriken negatif enerjiyi ise toprağa verir, boşaltırız. Toprakta yalınayak 5 dakika yürümek üzerinizdeki negatif duygu ve düşüncelerin toprağa boşaltılmasına yardımcı olur, enerjinizi dengeler, kan dolaşımınızı hızlandırır ve stresinizi alır. Çünkü toprağın içinde bulunan biyoenerji bu şekilde vücudunuza geçer ve dengelerinizi yeniden düzenler. Böylece siz de en az 5 dakika çıplak ayak toprak üzerinde yaptığınız bir yürüyüş sonrasında kendinizi rahatlamış hissedersiniz.