Hangi Bitkiler Baş Ağrısı Tedavisinde Kullanılır ?

16 Nisan 2018 0 Yazar: tugrul

( Bilimsel Bilgiler uygulaması ile paylaşıldı)

Hangi Bitkiler Baş Ağrısı Tedavisinde Kullanılır ?

Doğal ve sağlıklı bir şekilde baş ağrılardan kurtulmak bitkilerden elde edilebilir. Bunların başında,biberiye gelir.Bu bitkinin kimyasal içerikleri sayesinde, doğal bir ağrı kesici görevi görür.

Çikolata, Doğal antidepresan özelliği vardır, Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını giderir.

Defne, Defne migrenden korunmak için son derece yararlı bir bileşik içermektedir. Eğer sık sık migren ağrıları çekiyor iseniz, krizantem ve defne yapraklarından elde elde edeceğiniz çayı tüketmelisiniz.

Söğüt, ağacı kabuklarının baş ağrısı da dahil bir çok ağrım tedavisinde kullanıldığı onaylanmıştır. Çünkü içerisinde aspirin türevi bir madde bulunmaktadır. Eğer aspirin midenize zarar veriyorsa söğüt kabuğunda aynı etkiyi gösterecektir. Çünkü söğüt kabuğu aspirin gibi mideyi tahriş etme gücüne sahip değildir, daha yumuşak bir etki göstermektedir.

Eşekotu, En güçlü ağrı kesici bileşiklerinden olan fenilalanin açısından son derece zengin bir bitkidir.

Soğan ve Sarımsak, Doğal şifacılar bolca sarımsak ve soğan tüketmenin kanı sulandırıcı özelliği olduğunu migren ve baş ağrıları ataklarını azalttığını söylemektedirler.

Zencefil, Asya kültürüne sahip insanlar migren ağrıları için zencefil kullanırlar. Etkisini daha da artırmak için zencefili başka bitkilerle karıştırarak kullanabilisiniz. Bitki uzmanları bunun için özellikle zerde-çalı öneriyorlar. Eğer migreniniz varsa, bir bardak limon suyuna birer çay kaşığı zencefil ve zerdeçal karıştırıp öyle içebilirsiniz.

Acı Kırmızı Biber, Bibere acı tadını veren kasaikin aynı zamanda çok iyi bir ağrı kesicidir. Ağız yoluyla alındığında acı kırmızıbiber baş ağrısı için çok etkili bir ilaç niteliğindedir.

Oğulotu, Oğulotu migren tedavisinde etkili sonuçlar verir. Tavsiye edilen doz, bir tatlı kaşığı kurutulmuş oğulotunun 2,5 su bardağı suyla demlenmesi ile elde edilen çayıdır. Baş ağrılarınız çok şiddetli ise, hazırladığınız çayın içerisine birer parça da krizantem, zencefil ve zerdeçal

Akırkarha, Koyungözü bitkisi yüksek ateş ve ağrı durumlarında kullanılır.nedeniyle meydana gelen ağrıyı dindirmekte o kadar etkilidir ki buna baş ağrısı otu da denilmektedir. Ağrıyı kesmek ve gelecek olan ağrının önüne geçmek için bu bitkinin yapraklarını çiğnemek ya da çayın’ içmek çok etkilidir. Günde iki fincan çay tüketmek yeterli olacaktır.

Solucan Otu, Krizantem gibi, solucan otuda migrenden korunmada son derece yararlı bir bitkidir.Not: Hamile kadınların bu otu kullanmamaları gerekmektedir. Yapılan açıklamalarda düşüklere neden olabileceği söylenmektedir.

Yazar: Fatih Bolelli