Tableau Nedir?

Tableau Nedir?

9 Kasım 2018 0 Yazar: tugrul

Tableau Nedir?

İş zekası ve analitiği ile ilgili pazarda bunca ürün ve büyük firmalara ait çözümler varken neden Tableau?

Tableau Desktop, Tableau Server, Tableau Onlineürünleriyle pazarda yer edinen Tableau özellikle kullanım kolaylığı ile öne çıkan, bir çok ihtiyaç için halihazırda modülleri bulunan ve ek ihtiyaçlar için hızlıca çözümler geliştiren oldukça genç markalardan biri. Bu yorum kendi kişisel deneyimlerimin yanı sıra yapılan kullanıcı anketlerinin de sonuçlarına paralellik gösteriyor ve analistler tarafından (bkz. Gartner) “sweetheart in the industry” olarak nitelendiriliyor.

Tableau’nun Sundukları

Tableau kullanıcıları belirli olay örgüleri içerisine hapsetmeden kendi başlarına özelleştirilmiş çözümler üretebilmelerini mümkün kılmakta. Bu sayede deneyim çıktıları uygulamanın ne gibi çözümler ürettiği değil, kullanıcıların uygulama sayesinde ne gibi çözümler üretebildikleri ve üretebilecekleri üzerinde yoğunlaşıyor. Bu sayede daha yaratıcı ve etkili çözümlere ulaşmak mümkün oluyor.

Diğer yandan, öğrenme eşiği oldukça düşük ve öğrenmek için servet harcamanıza gerek yok. Yeni bir başlangıç için Starter Kits fazlasıyla ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Uygulamanın web sitesinde yer alan Learning bölümünde ürünlere dair videoları da inceleyebilirsiniz. Ek olarak eLearning, Classroom Training bölümlerini de takip edebilirsiniz. Ücretsiz olarak erişilebilen eğitimler ilk defa BI uygulamaları kullanacak kullanıcılardan deneyimli analistlere oldukça geniş bir içerik yelpazesine sahip.

Sürükle-bırak mantığıyla işleyen arayüzü sayesinde paralel bir konuya (programlama dili vb.) hakim olma gerekliliği bulunmuyor. Elbette formüllerle özelleştirmeler yapabilirsiniz.

Aktif ve güçlü bir kullanıcı topluluğuna sahip. Büyük ihtimalle karşılaştığınız bir problemin cevabı kullanıcı topluluğu içerinde içerik olarak mevcuttur, değilse oldukça kısa zaman içerisinde çözüm üretileceğinden emin olabilirsiniz.