Termal İçlikler ve Faydaları

8 Şubat 2020 0 Yazar: tugrul

Termal içlik ile ilgili görsel sonucu

( Bilimsel İlginç Bilgiler uygulaması ile paylaşıldı)

Termal İçlikler ve Faydaları

Kış aylarının soğuk günlerinde geleneksel bir giysi olan içlikler giyeriz. İçlikler, sıcak ve soğuk hava geçişlerini sağlıklı bir şekilde ayarladıklarından, vücut ısısını muhafaza edip aşırı soğuklardan koruduklarından yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle termal özellikli içlikler hem normal bireyler tarafından hem de sporcular tarafından kullanılır. Termal içlik tercih edilen spor dalları arasında: doğa sporları, trekking, kayak, bisiklet, kürek sporu, basketbol, fitness, ve diğer salon sporları yer alır.

Termal İçlik Nedir? Ne İşe Yarar?

Termal içlikler, spor yapan bireyler tarafından kullanıldığında hem vücut ısısını dengeliyor hem de hareket halinde oluşan ısıyı dışarı vererek sporcunun vücut ısısının daha fazla yükselip performansın düşmesini engelliyor. Ayrıca spor esnasında oluşan teri, içliğin üzeri,ne aktararak spor giysisinin vücuda yapışmasını engelleyerek sporcunun performansının maksimum olmasını sağlıyor.

Termal içlikler çok ince ve hafif olduklarından sporcuları rahatsız etmez, elastik bir yapısı olduğundan daha kolay hareket etmesini sağlar. Kullanılan kumaşlar bakımından hava alabildikleri için cilt sağlığı açısından sağlıklıdır. Vücut ısısını dengelerken aşırı sıcak veya aşırı soğuklardan vücudu koruyarak fazla efor sar edilmesini önlerler. Maksimum hareket kolaylığı sağlayan termal içlikler yapılan spor branşına göre vücudun en fazla hareket eden bölümü özel olarak dikilir ve sporcunun rahat hareket etmesi sağlanır.

Motorsiklet sporu ile uğraşanların vazgeçilmezi olan termal içlikler, motorsiklet üzerine maruz kaldığınız rüzgarı geçirmediğinden vücudunuzun ve kaslarınızın soğuktan etkilenmesini önler. Soğuktan koruması nedeniyle hem sporcuların tercih ettiği hem de soğuktan korunmak isteyenlerin yoğun bir şekilde kullandığı termal içlikler, özellikle soğuk havalara karşı vücudumuzun koruyucusudur. Termal özellikleri sayesinde aynı zamanda içlik dışı ve içlik içi ısı farkını ayarlayarak, fazla ısıyı vücudunuzdan uzaklaştırıp hasta olmadan, üşümeden veya fazla ısınmadan spor yapmanızı ve hareket etmenizi sağlar.

Yazar: Cem Bekar