İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN”. ÜÇ AYLAR DUASI

İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN”. ÜÇ AYLAR DUASI

19 Mart 2018 0 Yazar: tugrul

*
“İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN”.
ÜÇ AYLAR DUASI Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur’ân.
“Allah’ım, bizim için Recep ve Şaban aylarını bereketli kıl ve bizi Ramazan’ı Şerif’e ulaştır.” | Hz.Muhammed (sav) üç aylar duasını birkaçkere okuduktan sonra Recebi şerif tesbihlerimizi çekelim”Recep Ayının İlk On Gününde Okunacak Dua:(TESBİH)
1-SÜBHANALLAHİ’L -HAYYİ’L-KAYYUM (Meali :Hay,ebedi hayatla daima diri, Kayyum, herşeyi idareeden, elinde tutan, Allah’ı noksanlıklardan arındırırım..
Recebi Şerif 2. 10 gün tesbihi
2-Subhanallahil- Ehadis- Samed meali:Ehad, tek, Samed, hiç birşeye muhtaç olmayan herşeyin kendisine muhtaç olduğu Allah’ı noksanlıklardan arındırırım.
3-.Recebi Şerif ; son (üçüncü) On Gün Çekilmesi Gereken Tesbihimiz:
**SUBHANALLAHİ’L-GAFURİ’R-RAHİM.
Meali:
Gafur, çok bağışlayıcı bütün günahları bağışlayan Rahim, bağışlaması ahrette bütün inananlara sonsuz olan Allah’ı tenzih ederim.
Bu aylarda bir gün oruç tutanın kabir azabı yok olur. iki gün oruç tutana melekler bir sene içinde kazandığı sevap kadar sevap yazar. üç gün oruç tutan bütün hastalıklarından kurtulur. Hak yolunda atılan her adımda 70 günah yok olur..
kANDİL GECESİ İKİ REKATTA BİR SELAM VERİLEREK FATİHADAN SONRA 3 İHLASLA 12 REKAT NAMAZ KILINIR .( evrad ve tesbihat)