Temiz Havanın Sağlığa 5 Faydası

5 Mart 2020 0 Yazar: tugrul

( Bilimsel İlginç Bilgiler uygulaması ile paylaşıldı)

Temiz Havanın Sağlığa 5 Faydası

Hava kalitesi ve hava kalitesi testi kolaylıkla verilebilir. Bununla birlikte, iç mekan hava kalitesi, herhangi bir iş yeri ve sanayinin işletilmesi için son derece önemlidir ve bunlara bakılması gerekir. İyi bir genel sağlık ortamı sağlamak için kirletici maddelerden arındırılmış temiz havaya ihtiyaç vardır. Temiz hava alabilmenizi sağlayın. Bu da size aşağıdaki beş önemli sağlık faydasını beraberinde getirecektir.

1) Azalmış Alerjiler ve Astım Belirtileri

Kirlenmiş iç ortam havası alerjilerin ve astımın semptomlarını şiddetlendirebilir. Havadaki tahriş edicilerin uzaklaştırılması ve kalıp muayenesi ve kalıp testi için sertifikalı mikrobiyal danışmanlarla çalışmak, binalarınızdaki ve tesislerdeki havayı temizleyebilir. Bu adımların atılması, alerji ve astım hastalığının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olacak, refahı ve verimliliği artıracaktır.

2) Temizleyici Akciğerler

Kirlenmiş hava, solunum sistemi içinden akciğerlere alındığında, akciğerleri de hızlı bir şekilde kirletebilir. Hava kalitesi testi, havadaki partiküller, duman ve tozun solunum riski taşıyabileceğini size bildirebilir. Asbest testi, sizin ve ailenizin akciğerlerinin hiçbirinin tehlikeli asbest parçacıklarını solumak riski taşımadığını garanti edebilir.

3) Geliştirilmiş Sindirim

Çoğu insan, solunum sisteminin sindirim sürecinde ne kadar önemli olduğunun farkında değildir. Sindirim sisteminin kaslarının yiyecekleri parçalayarak ve sindirim sisteminde hareket ettirerek gerektiği gibi çalışabilmesi için temiz, taze oksijen gereklidir. Bu temiz oksijenin sağlanmaması durumunda vücudumuzda hastalıklara da yol açmış oluruz.

4) Geliştirilmiş Ruh

Serotonin, diğer şeylerin yanı sıra duygudurum ve endişeyi düzenleyen çok önemli bir nörotransmiterdir. Beyindeki serotonin üretimi ve serotonin alımı, birçok faktöre bağlıdır ve bu faktörlerden biri oksijen alımıdır. Serotonin üretiminden sorumlu enzimler, düşük kaliteli oksijen alımından etkilenerek, depresyon ve anksiyete duygularına yol açabilir.

5) Daha Uzun Yaşam

Kirlenmiş hava, kronik bronşit ve amfizem gibi tehlikeli ve ölümcül solunum yollarına yol açabilir. Hava kalitesi testi, asbest giderme, kalıp testi ve kalıp muayenesi ile garanti edilen temiz hava, bu koşulları sadece koyda tutmakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini de geliştirebilir. Temiz hava, uzun ve sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Organlara temiz havanın işlenmesi onları hastalıklardan koruyarak organların erken yaşlanmamasına ve fonksiyonlarının erken tükenmemesine sebep olur.

Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük mikroskopik parçacıklar, otomobillerden, kamyonlardan, enerji santrallerinden, fabrikalardan ve diğer kaynaklardan gelen havaya salınmaktadır. Bu mikroskobik ince parçacıklar, dokuyu tahriş ettikleri, iltihaplanmaya neden olduğu ve solunum yolları ve dolaşım sistemi hastalıklarının

daha da kötüleştiği akciğerlere derinlemesine gitmektedir.

Alerjiler ve astım, temiz iç ortam havasında yardımcı olabilecek iki sağlık problemidir. Havadaki tahriş edici maddeler uzaklaştırıldığında, alerji ve astım hastaları çoğu zaman semptomlarından kurtulmaktadır. Hiç alerjisi olmayan sağlıklı kişiler bile temiz havadan yararlanabilirler. Toz, duman ve diğer parçacıklar havada süzülür, perdelerinizin ve mobilyalarınızın toz toplamasına neden olur. Havadaki toz parçacıklarını çıkararak, solunum sisteminizin maruz kaldığı miktarı azaltırsınız.

Yazar: Osman Uçar